Se incarca ...

Porsche Diesel Tractor 1958

Istorie

Dezvoltarea unui tractor de dimensiuni mici a fost ideea lui Adolf Hitler, care si-a imaginat un "Tractor al Poporului" ("Volkstraktor") pentru agricultura asa cum Volkswagen ("Masina poporului") avea rolul de a motoriza populatia Germaniei.

Acest tractor Porsche-Diesel Super S 308 a fost complet restaurat dupa anul 2000.

  • Porsche Diesel Tractor
  • Porsche Diesel Tractor
Descriere

Dr. Ferdinand Porsche a oferit consultanta tehnica si de design pentru construirea unor tractoare-prototip inaintea celui de-al doilea Razboi Mondial. Dezvoltarea unui tractor de dimensiuni mici a fost ideea lui Adolf Hitler, care si-a imaginat un "Tractor al Poporului" ("Volkstraktor") pentru agricultura asa cum Volkswagen ("Masina poporului") avea rolul de a motoriza populatia Germaniei.

Dupa razboi, Porsche a primit interdictia de a construi propriile tractoare (doar companiile care au produs tractoare inaintea si in timpul Razboiului au primit permisiunea de construi astfel de vehicule), iar compania a fost astfel nevoita sa cedeze licenta pentru designul tractoarelor sale altor constructori. Totusi, Porsche a dezvoltat o serie de motoare diesel racite cu aer cu unul, doi, trei si patru cilindri care dezvoltau intre 14 si 55 CP.

Productia a inceput in 1950, initial in cooperare cu Allgaier Werke GmbH (sub marca Allgaier), apoi, din 1956, in colaborare cu Mannesmann Group, companie care detinea o fabrica in orasul Friedrichshafen. Aici s-au produs peste 125.000 de tractoare sub marca Porsche-Diesel in perioada 1956-1963, multe dintre ele fiind exportate. Vehiculele agricole Porsche au beneficiat de aceeasi reputatie in ceea ce priveste nivelul ingineriei si calitatea constructiei ca automobilele omonime.

Un echipament neobisnuit prezent pe tractorul Porsche si care a echipat toate modelele de la inceput pana la finalul productiei a fost sistemul hidraulic de cuplare dintre motor si cutia de viteze. Acesta permitea schimbarea treptei de viteza fara actionarea ambreiajului, reducand astfel uzura componentelor transmisiei.

Acest tractor Porsche-Diesel Super S 308 este propulsat de un motor racit cu aer, cu trei cilindri de 2.625 cc, care dezvolta 38 CP. Modelul Super S 308 a reprezentat versiunea lunga a lui Super N 308, care avea caracteristici tehnice comparabile. Porsche-Diesel Super S 308 este considerat urmasul lui Allgaier A 133 S si a fost inlocuit ulterior de mai modernul Porsche-Diesel Super N 309.

Complet restaurat dupa anul 2000, acest tractor Porsche-Diesel Super S 308 a fost achizitionat apoi de un colectionar privat, fiind utilizat foarte putin dupa restaurare.

Nr. sasiu: 9146

Tip motor: 3 cilindri in linie

Cilindree: 2.625 cc

Putere: 38 CP

Transmisie: Manuala, 5 trepte

Tiriac Collection APP

Viziteaza Tiriac Collection oricand si oriunde! 

O experienta virtuala de 360º prin intermediul aplicatiei mobile.

Download App Download App
 

Vizitati-ne

Calea Bucurestilor 289. Otopeni. Ilfov
Indrumari catre locatie

 

Ore de deschidere

Lun. Mar. Mie. Joi. Inchis
Vin. Sam. Dum. 10:00 - 19:00