Se incarca ...

O nouă serie de exponate îi așteaptă pe vizitatori la Țiriac Collection

— apr 04, 2014

București, 3 aprilie 2014. Începând cu data de 4 aprilie a.c., Țiriac Collection, prima galerie auto personală deschisă publicului din România, îi va întâmpina pe vizitatori cu noi modele, produse în perioada 1908-1976. Colecția va fi completată cu 14 modele și alte 7 mărci - Renault, Cretors, BMW, Bugatti, Allard, Saab și Porsche -, dar și cu noi exponate ale mărcilor deja prezente în cadrul galeriei – Citroën, Ford, Mercedes-Benz și Lamborghini.

Bugatti Type 57 Coach Ventoux (1938), expus în cadrul galeriei, este unul dintre ultimele zece exemplare produse în istoria acestui model. Dispunând de 135 CP, mașina a fost utilizată la demonstrațiile de la Salonul Auto de la Paris, din 1938, la Grand Palais.

Doar 83 de modele Mercedes-Benz 540 K Cabriolet A au fost produse de-a lungul istoriei, iar unul dintre ele se regăsește la Țiriac Collection. Dispunând de 115 CP, exemplarul a fost achiziționat anterior, în urma unei licitații, de către reprezentanții Colecției Ecclestone. De asemenea, Prințul Bernhard al Olandei și Jack Warner, co-fondatorul Warner Brothers Studios, au condus modele similare.

Gamei Mercedes-Benz i se alătură și modelul 130 (W23) 2-Door Saloon (1934), deținut anterior de Muzeul Mercedes-Benz. Exemplarul prezintă influențele de design ale lui Ferdinand Porsche, responsabil de design și producție în acea perioadă. Numele său este legat și de un nou exponat introdus în cadrul Țiriac Collection, un Porsche Diesel Super S308 Tractor, produs în 1958. Modelul are un motor de 3 cilindri și dezvoltă 38 CP.

Galeria include și primul model lansat de BMW. Modelul Dixi (1928), prezentat la Țiriac Collection, are 15 CP, o viteză maximă de 76 km/h și o caroserie ce poartă semnătura fraţilor Rudolf şi Fritz Ihle.

Cretors Model D Popcorn Wagon, produs în 1926, a fost realizat de către Charles Cretors. Acesta a conceput o maşină pe bază de abur care avea funcțiile de a prăji arahide şi cafea și de a prepara popcorn și castane coapte. Fiind vorba de o unitate complet mecanizată, aceasta asigură produse de bună calitate, reprezentând, totodată, o sursă de divertisment pentru clienți. Unitatea expusă la Țiriac Collection a fost iniţial cumpărată de Robert Holmes, din Wisconsin, pentru 2.200 de dolari.

Marca Renault este reprezentată de două modele în cadrul galeriei. Renault AX Phaeton, produs în 1908, a fost expus în premieră la Salonul Auto de la Londra din 1908. Cunoscută și sub denumirea de "deux-pattes", această maşină a câștigat popularitate la vremea respectivă, fiind considerată primul model economic produs de Renault. Cel de-al doilea exponat, Renault Viva Grand Cabriolet BCX3 (1938), provine din colecția Jean Rédélé, creatorul Renault Alpine.

Gama Ford este completată de modelul F-100, cu 170 CP, ale cărui vânzări au fost un adevărat succes în Statele Unite ale Americii și Canada. Un model similar a apărut în filmul “The Chase” (1966), avându-i în rolurile principale pe Marlon Brando, Jane Fonda și Robert Redford.

Două exemplare Citroën sunt incluse în colecție. Citroën SM este un coupé de înaltă performanță, produs în perioada 1970-1975. Modelul s-a clasat pe locul al treilea la concursul “European Car of the Year” din 1971, călcând pe urmele Citroën GS, și a câștigat premiul “Motor Trend Car of the Year”, în 1972, în Statele Unite ale Americii.  Produs în 1952, Citroën 15 Six D (75 CP) a fost folosit într-o scenă din filmul “Atracţie sălbatică” (2007), cu actriţa Julianne Moore în rol principal.

Ultimul model inclus în galerie, Lamborghini Urraco P300, cu 265 CP, este alegerea perfectă pentru a completa orice colecție și pentru a reprezenta producția anului 1976. Fanii emisiunii TV "Top Gear" pot recunoaște modelul ca fiind alegerea lui James May din 2005, când cei trei prezentatori au avut la dispoziție câte 10.000 lire pentru a achiziționa o mașină de mare viteză.

Galeria Țiriac Collection a fost inaugurată în luna noiembrie a anului trecut și reunește în prezent peste 70 de modele impresionante de vehicule și motociclete, produse începând cu anul 1899. Vizitatorii vor regăsi peste 30 de mărci auto și moto renumite, precum Jaguar, Bentley, Jensen, Lancia, Pontiac, Mercedes-Benz, Rolls Royce, Cadillac, Chevrolet, Maserati, Aston Martin, Harley Davidson și Indian Scout.

Începând cu luna martie a.c., galeria este deschisă publicului în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, în intervalul orar 10:00-19:00.

Prețul unui bilet de intrare este 15 lei. Copiii cu vârsta de până la 6 ani inclusiv au acces gratuit, iar elevii care doresc să viziteze galeria în cadru individual, precum și studenții și pensionarii, beneficiază de o reducere de 50% la achiziționarea biletelor, în baza carnetului valid de elev, student, respectiv pensionar. Fondurile obținute prin vânzarea biletelor sunt utilizate în vederea susținerii proiectelor caritabile.

Datele de contact ale Țiriac Collection sunt următoarele: tel. (+40) 755 128 444 și e-mail - office@tiriaccollection.ro. Adresa locației este Calea Bucureștilor nr. 289, Otopeni.

Pentru mai multe informații, vă invităm să accesați site-ul www.tiriaccollection.ro.

Tiriac Collection APP

Viziteaza Tiriac Collection oricand si oriunde! 

O experienta virtuala de 360º prin intermediul aplicatiei mobile.

Download App Download App
 

Vizitati-ne

Calea Bucurestilor 289. Otopeni. Ilfov
Indrumari catre locatie

 

Ore de deschidere

Lun. Mar. Mie. Joi. Inchis
Vin. 14:00 - 19:00
Sam. Dum. 10:00 - 19:00